Info

Toen ik een paar jaar geleden geleidelijk aan wat minder ging werken (na een lange carrière in de ICT industrie), en begon te denken aan helemaal stoppen, maakte ik kennis met de wereld van  robotics, en dat heeft me op het pad gebracht dat uiteindelijk leidde tot de creatie van de ‘DiscArted Objects’ waar deze website over gaat.

Nog even voor de duidelijkheid, voor Nederlandse bezoekers:
Het woord “DiscArted” in de naam van de website is een woordspeling, een verbastering van het  Engelse werkwoord “to discard” (wat je kunt vertalen als weggooien) waarbij “ard”  in  “Art” is veranderd, “Kunst” dus.

Ik werd enthousiast over de mogelijkheden van bepaalde elektronische componenten, waarmee je – als je enige programmeerervaring hebt – kleine systemen kunt bouwen, die interactief met hun omgeving omgaan. Beweging, licht, geluid, wifi/internet, dat soort dingen. Robotics, met andere woorden.

Toen ik er een tijdje mee geëxperimenteerd had kwam ik tot de conclusie dat het de perfecte manier is om mijn IT achtergrond te blijven gebruiken, maar op een totaal andere manier, zodanig dat ik creatief bezig kan zijn, maar niet gehinderd wordt door de afhankelijkheid van werkgevers of klanten. Het leven van een kunstenaar, eigenlijk 😉

Het hergebruiken van materialen – UPCYCLING – was een toegevoegde uitdaging.
Uiteraard zou het gebruik van nieuwe of kant-en-klare componenten mijn leven af en toe wat kunnen vereenvoudigen, maar ik kan je verzekeren dat het – in ieder geval mij – een hoop plezier oplevert om naar iets te kijken dat is weggegooid, en me voor te stellen hoe dat onderdeel zou kunnen uitmaken van een project waar ik mee bezig ben, of – nog leuker – hoe het de start zou kunnen zijn van een totaal nieuw “DiscArted Object”…

Ik hoop dat je met plezier naar mijn creaties kijkt, laat me weten wat je er van vindt…

Ik ben overigens lid van een kunstenaarscollectief hier in Zuid-Limburg, de “SKP” (“Stichting Kunstkring Parkstad”, zie website www.kunstkringparkstad.nl).
De stichting heeft een galerie (Galerie “SKP045”, in de centrale winkelstraat van Brunssum), waar ik de laatste jaren regelmatig mijn objecten heb geëxposeerd. Zie de posters hieronder!

Ben je in de buurt van de galerie, en je ziet mijn dingen in de etalage, kom gezellig even binnen!

Jos van der Wielen
Brunssum

POSTERS